Organizatorzy Konferencji

28.11.2023 , hala B, sala konferencyjna nr 1

Opakowania dla żywności – bezpieczeństwo i innowacje

11:00-11:10

przedstawiciele PTAK Warsaw Expo, Polskiej Izby Opakowań oraz Sieć Badawcza Łukasiewicz

Otwarcie konferencji i powitanie gości


11:10 - 11:30

Katarzyna Samsonowska, Alicja Kaszuba – Łódzki Instytut Technologiczny

Badania opakowań i materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością


11:30 - 11:50

Magdalena Lasoń Rydel – Łódzki Instytut Technologiczny

Właściwości biologiczne peptydów i aminokwasów kolagenu wytwarzanego ze skór odpadowych ryb


11:50 - 12:10

Arkadiusz Jędrzejczyk, DRUK SERWIS 24

Druk cyfrowy i znakowanie w nadchodzącym roku, czyli: Ekologia, Oszczędności, Bezpieczeństwo


12:10 - 12:30

Przemysław Roszkowski i Aneta Saramak, Arena Advisory

Jak szukać oszczędności? Ulgi podatkowe w biznesie


12:30 - 12:40

Zakończenie konferencji

Organizatorzy Konferencji

29.11.2023 , hala B, sala konferencyjna nr 1

„Optymalizacja procesów w zakładzie produkcyjnym, jako odpowiedź na rosnące koszty prowadzenia działalności”

11:00 - 11:10

Otwarcie konferencji i powitanie gości


11:10 - 11.30

FabricAir sp. z o.o., Krzysztof Hajduk

„Zarządzanie nawiewem powietrza – szansa na większe zyski”


11:30 - 12:00

FRIZO SP. Z .O.O. , Wacław Wiśniewski

„Energooszczędne, autorskie rozwiązania Frizo dla branży spożywczej. Gdzie szukać oszczędności?”.


12:00 - 12:20

BRŐKELMANN Sp. z o.o., Michał Legendziewicz

„Zoptymalizowanie higieny i wyposażenia zakładu produkcji żywności pod kontem optymalizacji procesu produkcyjnego”


12:20 - 12:40

CLEVRO Sp. z o.o., Robert Klemba

„Optymalizacja procesów mycia w myjkach komorowych”.


12:40- 14:00

„Optymalizacja procesów zarządzania produkcją w czasach zmian gospodarczych”

Dyskusja na temat:

➢ Trudne czasy dla przedsiębiorców, jak sobie w nich radzić i wyjść obronną ręką.

➢ Jak optymalizować zyski w czasie, kiedy rosną koszty utrzymania przedsiębiorstwa?

➢ Jak sprawić, by nasze przedsiębiorstwa były rentowne i gotowe do rozwoju?

➢ Optymalizacja zarządzaniem produkcją może nastąpić na kilku różnych płaszczyznach, opowiedzą o tym nasi rozmówcy, którzy z praktycznymi aspektami tematu stykają się codziennie.

Uczestnicy Dyskusji:

➢ Food Machines Sp. z o.o. – Tomasz Karaszewski

➢ Mitsubishi Electric Europe B.V. – Kwiatkowski Jakub

➢ Promark Produkcja Sp. z o.o. – Bartłomiej Ciok

➢ PIME Stowarzyszenie Polska Izba Magazynowania Energii – Krzysztof Kochanowski

➢ Moderator: Małgorzata Chomiuk, Specjalista ds. PR w CPG-Creative Packaging Group


Krzysztof Kochanowski PIME – Stowarzyszenie Polska Izba Magazynowania Energii i Elektromobilności , Jerzy Obuchowicz, PIME (DEHN)-0 portrait

14:00-14:30

Krzysztof Kochanowski PIME – Stowarzyszenie Polska Izba Magazynowania Energii i Elektromobilności , Jerzy Obuchowicz, PIME (DEHN)

Optymalizacja procesów zarządzania energią elektryczną z wykorzystaniem OZE i magazynu energii w zakładzie przetwórstwa mięsa – case study oraz wymogi dla branży spożywczej pod katem Dyrektywy CER


14:30-15:00

Fortum Marketing and Sales Polska S.A. , Kamil Schroeder

„Zakupy energii elektrycznej w dynamicznym otoczeniu biznesowym: Jak dostosować strategie zakupowe do zmian rynkowych, regulacyjnych i biznesowych?”

Kamil Schroeder - Psycholog Biznesu, przedsiębiorca, absolwent Uniwersytetu SWPS. W Fortum od 2017 roku, obecnie pełnię funkcję Starszego Koordynatora segmentu Klientów Kluczowych.

Czytaj więcej


15:00

Zakończenie konferencji