Organizatorzy Konferencji
28.11.2023 , hala B, sala konferencyjna nr 1
Opakowania dla żywności – bezpieczeństwo i innowacje
11:00-11:10
przedstawiciele PTAK Warsaw Expo, Polskiej Izby Opakowań oraz Sieć Badawcza Łukasiewicz
Otwarcie konferencji i powitanie gości
11:10 - 11:30
Katarzyna Samsonowska, Alicja Kaszuba – Łódzki Instytut Technologiczny
Badania opakowań i materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością
11:30 - 11:50
Magdalena Lasoń Rydel – Łódzki Instytut Technologiczny
Właściwości biologiczne peptydów i aminokwasów kolagenu wytwarzanego ze skór odpadowych ryb
11:50 - 12:10
Arkadiusz Jędrzejczyk, DRUK SERWIS 24
Druk cyfrowy i znakowanie w nadchodzącym roku, czyli: Ekologia, Oszczędności, Bezpieczeństwo
12:10 - 12:30
Przemysław Roszkowski i Aneta Saramak, Arena Advisory
Jak szukać oszczędności? Ulgi podatkowe w biznesie
12:30 - 12:40
Zakończenie konferencji
Organizatorzy Konferencji
29.11.2023 , hala B, sala konferencyjna nr 1
„Optymalizacja procesów w zakładzie produkcyjnym, jako odpowiedź na rosnące koszty prowadzenia działalności”
11:00 - 11:10
Otwarcie konferencji i powitanie gości
11:10 - 11.30
FabricAir sp. z o.o., Krzysztof Hajduk
„Zarządzanie nawiewem powietrza – szansa na większe zyski”
11:30 - 12:00
FRIZO SP. Z .O.O. , Wacław Wiśniewski
„Energooszczędne, autorskie rozwiązania Frizo dla branży spożywczej. Gdzie szukać oszczędności?”.
12:00 - 12:20
BRŐKELMANN Sp. z o.o., Michał Legendziewicz
„Zoptymalizowanie higieny i wyposażenia zakładu produkcji żywności pod kontem optymalizacji procesu produkcyjnego”
12:20 - 12:40
CLEVRO Sp. z o.o., Robert Klemba
„Optymalizacja procesów mycia w myjkach komorowych”.
12:40- 14:00
„Optymalizacja procesów zarządzania produkcją w czasach zmian gospodarczych”
Dyskusja na temat:
➢ Trudne czasy dla przedsiębiorców, jak sobie w nich radzić i wyjść obronną ręką.
➢ Jak optymalizować zyski w czasie, kiedy rosną koszty utrzymania przedsiębiorstwa?
➢ Jak sprawić, by nasze przedsiębiorstwa były rentowne i gotowe do rozwoju?
➢ Optymalizacja zarządzaniem produkcją może nastąpić na kilku różnych płaszczyznach, opowiedzą o tym nasi rozmówcy, którzy z praktycznymi aspektami tematu stykają się codziennie.
Uczestnicy Dyskusji:
➢ Food Machines Sp. z o.o. – Tomasz Karaszewski
➢ Mitsubishi Electric Europe B.V. – Kwiatkowski Jakub
➢ Promark Produkcja Sp. z o.o. – Bartłomiej Ciok
➢ PIME Stowarzyszenie Polska Izba Magazynowania Energii – Krzysztof Kochanowski
➢ Moderator: Małgorzata Chomiuk, Specjalista ds. PR w CPG-Creative Packaging Group
14:00-14:30
Krzysztof Kochanowski PIME – Stowarzyszenie Polska Izba Magazynowania Energii i Elektromobilności , Jerzy Obuchowicz, PIME (DEHN)
Optymalizacja procesów zarządzania energią elektryczną z wykorzystaniem OZE i magazynu energii w zakładzie przetwórstwa mięsa – case study oraz wymogi dla branży spożywczej pod katem Dyrektywy CER
14:30-15:00
Fortum Marketing and Sales Polska S.A. , Kamil Schroeder
„Zakupy energii elektrycznej w dynamicznym otoczeniu biznesowym: Jak dostosować strategie zakupowe do zmian rynkowych, regulacyjnych i biznesowych?”
Kamil Schroeder - Psycholog Biznesu, przedsiębiorca, absolwent Uniwersytetu SWPS. W Fortum od 2017 roku, obecnie pełnię funkcję Starszego Koordynatora segmentu Klientów Kluczowych.
Czytaj więcej